Újdonságok, termékfejlesztések a JUTEC gépeken

Újdonság az 5000-es hajlítórendszer fix telepítésű variánsa, amelyet kifejezetten olyan különleges megoldások számára fejlesztették ki, mint az akár 13 m-ig terjedő csőhajlító állvány. Az igen hatékony és komfortos kezelhetőség, valamint az akár 1,5xD méretű minimális hajlítási sugár (lefelé) sok-sok lehetőséget kínál.

tüskés csőhajlítógép család teljesítménye akár Ø 90 mm külső átmérőig terjedően kínál hajlítási megoldásokat és a megbízható érintőképernyős kezelői felületekkel valamint a látványos grafikai ábrázolásokkal egyszerű és kényelmes kezelést garantál. Az integrált LAN- és USB-csatlakozók sokrétű adatcsere lehetőséget biztosítanak.

 

Power Hydraulik rendszer

A nagyobb teljesítmény és a kevesebb kieső idő biztosítására fejlesztette ki a JUTEC Biegesysteme GmbH a „Power-Hydraulik“ rendszerét, amelynek segítségével a hajlításonkénti ciklusidő jelentősen lecsökken. A hozzá opcionálisan kapható szelepvezérelt és vezérlésbe épített elfordulás- és hosszbeállítási-ütközőkkel illetve a gyorsbefogó tokmány segítségével lényegesen megnövelhető a termelési mennyiség a sorozatgyártásban.

A vezérlésbe épített digitális út- és elfordulásmérés segítségével teljesül a mérettartási követelmény mind a szériaszerűen gyártott, mind az egyedi gyártású termékeknél. Ezzel a JUTEC tüskés hajlítógépek ideális alternatívát kínálnak a költséges és az átállásoknál időigényes teljesen automata (CNC) gépekkel szemben.

 

Praktikus, nagy teljesítményű és mobilis

35 mm csőátmérőig terjedő teljesítményű,  kis és könnyen kezelhető befoglaló méretekkel rendelkező Jutec 3000-es típusmodell egy új, karbantartást nem igénylő, frekvenciaváltós vezérlésű váltóáramú motort kapott. A motor sebessége fokozatmentesen szabályozható. Ily módon a hajlítószerszámot nagyobb sebességgel lehet az alappozícióba visszahozni, ami rövidebb ciklusidőt eredményez. Megnövelték az ismétlési pontosságot, így lehetővé vált a 0,5°-ra történő pontos beállítás.

Igazi energia-takarékossági csúcsterméknek számítanak a 6000-es típussorozatú modellek, amelyekkel akár 60 mm külső átmérőjű csövek is még nagyobb pontossággal hajlíthatók. A frekvenciaváltó technika alkalmazása lehetővé teszi, hogy a 6000S típusú modellt Ø 48 mm (max.) csövekhez használjuk 230 V feszültség alkalmazása mellett.

A 6000D típusú modell esetében a tápfeszültség változatlanul 400 V, itt a maximum teljesítmény Ø 60 mm. A 400 V-os árammal táplált eddigi modellel szemben a váltóáramú motoros meghajtás áramfogyasztása kb. 30%-kal csökken.

 

Kényelmi funkciók

Újdonság, hogy mára a JUTEC már a kompakt, megbízható és jól bevált 6000-es sorozatú hajlítógépeket is érintőképernyős vezérléssel szerelte fel, amivel még ötletgazdagabb és gyakorlatiasabb géphasználat biztosítható.

Az új komfortos és menüvezérelt felhasználói felület a nagy érintőképernyős kijelzőn még egyszerűbbé teszi a kezelést. Lehetővé válik akár 99 program tárolása maximum 8 különböző hajlítási szöggel. Az ún. sebességugrás-függvény alkalmazásával (a hajlító tengely lassú gyorsulása és lefékezése) megint csak megnövekszik a pontosság, és jelentősen javul a hajlítás minősége az ív kezdő és befejező szakaszán.

 

Valamennyi modellünk rövid határidővel szállítható, tehát a gépeket gyorsan használatba veheti.

Legyen a kivitelezési helyszín műhely, mintagyártó üzem vagy a hidraulika-részleg stb., ha Ön a megfelelő JUTEC géppel rendelkezik, mindig egy hajlítással előrébb jár.

jutec-logo-web

Grimas Kft.

Magyarországon a GRIMAS Kft. a kizárólagos képviselője a nagy hagyományokkal és 38 éves gépgyártási tapasztalattal rendelkező JUTEC Biegesysteme GmbH-nak. Cégünk a kezdetektől, azaz most már több mint 25 éve foglalkozik a JUTEC berendezések magyarországi forgalmazásával. Az óta több tucat berendezést helyeztünk üzembe Vevőink legnagyobb megelégedésére.

Kapcsolat

Irodai cím:
1214 Budapest, Puli sétány 2-4.

Telefonszám:
+36 1 420-5883

Email:
info@csohajlitogep.hu

Nyitvatartás:
Hétköznap: 7:30 - 16:00

Copyright 2019 | Grimas Kft ©  Minden jog fenntartva.